Posted in Dental Diary

PATIENT vs PATIENCE

Kesabaran setiap orang lain-lain. Ada yang boleh sabar sampai tinggi puncak Everest ada yang sampai puncak BROGA je.

Tapi patience student dental ni boleh dipupuk dengan cara handle appointment patient.

Even dah bagi appointment 2 weeks or one weeks before and still reconfirm one day before the appointment day and patient answer is YES rasa lega Allah je tahu but on the day , dapat mesej from patient kata tak boleh datang pasai ada hal.

So nak expect kami2 happy and shout “HORREYYYY, klinik free boleh rehat,”. Of course tak, yang dapat tengok muka cengkung macam starvation, pastu ada dengusan2 tak puas hati, ada yang akan open table untuk cerita masalah or yang baik sikit buka ayat Quran or baca Quran. Tapi kan yang bestnya, patient FTA ni mmg selalu ada and kitaorg tak pernah bosan dengar cerita kawan2 sebab daripada cerita2 ni kita akan belajar untuk asah skill bila buat appointment dengan patient.

Doc : Patient tak datang ke?

Me : Tak doktor , patient ad hal.

Doc : Patient if asyik tak boleh datang , hantar surat or tanya berminat ke tak…if tak berminat. Terminate je.

Me : Okay doc, faham. deep dalam hati ( patient ni requirement banyak kat dia, doa je and try lagi )

Haha , usaha, doa, tawakkal. Alhamdulillah this patient can come for treatment after I educate her about her current oral condition and of course the first is Allah help ease my clinic session even though not as fast as my friends clinical requirement.

IMG-20131208-WA0003

Alhamdulillah ala kulli hal.

 

Advertisements